国際交流授業
★2016年2月17日 2時間目 4回目を行いました。
The 5th graders had an English lesson
今日は画像もきれいです。
The image is clean today.

★2016年2月10日 2時間目 3回目を行いました。
★2016年2月3日 2時限目 2回目を行いました。
★2016年1月27日 2時限目に国際交流授業 1回目を行いました。
The first international exchange class was performed on January 27, 2015.The second hour

インドネシアのジャカルタにある、SDN Mentang 01小学校の4年生と行いました。

Our 4th graders had an English lesson with the 4th graders of SDN Mentang 01elementary school in Jakarta, Indonesia.

児童たちがスクリーンに映し出されると、一斉に大喜びです。
When the students saw themselces in the screen, they were very excited and happy.

→2/10 2回目の交流です
It is the second class,February 10.
The international exchange class.
◆島本町第一小学校では、沖縄県恩納村教育委員会様のご協力で国際交流事業を計画し、今後、ビデオ通話を活用した国際交流に取り組もうとしております。

◆ビデオ通話を活用し、お互いの国の文化や学校生活、今興味を持っていること、つたない英語力であっても、写真や絵、ジェスチャー、表情などノンバーバルコミュニケーションでつながることのできる喜びを体験できることを期待しています。
回を重ねるごとに子どもたちが英語を使っていろいろな国の人々とつながり、世界観を広げるとともに、自国の文化や伝統についても自信を持って発信できるようにと願っています。

◆In cooperation with the Okinawa Prefectural Onna Village Board of Education, the Shimamoto First Elementary School is planning to start an international exchange program utilizing a video communication system.

◆Utilizing a video commnication system, we hope that our students will have the opportunity to use English and connect with many people form around the world.
Despite the students' low level in English language usage, we hope that they can experience the joy of non-verbal communication by using pictures, photographs, gestures, and facial expressions.
Through these cumulative activities, along with broadening their view of the world, we also hope that the students will gain confidence and tell others about Japanese culture and tradition.
Click→To The Shimamoto First Elementary school
Click→The location of Shimamoto town

◇ビデオ通話概念図◇